Alla inlägg under februari 2013

Av Nina Wikstedt - 21 februari 2013 19:21

I förrgår upptäckte jag en liten svullnad på kinden, igår kväll var den där svullnaden gigantisk! Försökte klämma finnen men imorse så var den mogen för lite klämmande! Har aldrig varit med om en sån stor finne! Jag klämmer och klämmer men den tar aldrig slut! Imorse när jag klämde den så knastrade den och det blev ett litet finn sprut på spegeln... Äckligt jag vet och ja jag måste dela med mig av detta eftersom jag aldrig i mitt liv haft en sån här stor finne! Under dagen så har jag klämt och klämt och snart så är den uttömd! Imorse efter att jag lämnat Emma på dagis så var den ca 3 cm bred...

Av Nina Wikstedt - 20 februari 2013 06:51

Förra veckan så hade vi bilen på service, inte en dag för sent! Efteråt på Mekonomen så sa de att de hittade lite småfix som behövde åtgärdas. De hade inte hunnit räkna ut om vad det skulle kosta så de skulle skicka hem ett kostnadsförslag. Håkan och jag har gissar här hemma om hur mycket det kommer bli och jag trodde att det Max skulle kosta 7000 kr... Men tji fick jag när vi öppnade brevet igår! 13 tusen spänn kostar allt! Fyfan! Känns ju så där underbart när man vet att man inte kommer få någon ersättning från Alfa kassan få det har blivit fel och strulat en massa... Eller pengar kommer ja få men jag vet inte när! Har varit så mkt krångel så jag orkar inte dra upp allt här men suck säger jag bara! Jaja, tur att det finns avbetalning!

Av Nina Wikstedt - 19 februari 2013 18:33

Det var ju lucia firande på Emmas dagis och vi tog en massa bilder, blev ju aldrig så att vi la upp några bilder eftersom man måste censurera ansikten osv på andra barn (de som har skyddad identitet t.ex) nu tog jag en bild med mob (kort på kort alltså) blev lite suddig oxh fick redigera den lite på Emma när hon är med i luciatåget. Hon ser helt förstörd ut kraken men så kul bild! Som vi har skrattat åt den här!

Av Nina Wikstedt - 19 februari 2013 18:01

Idag på eftermiddan så hade vi lite tråktid, alltid segt efter 14 tills Håkan kommer hem från jobbet. Plockade iaf fram fingerfärgen, det var uppskattat! Först ville Emma gärna torka händerna så fort hon blev smutsig men det tog inte många minuter innan det kladdades på både mage, armar och ben! Det blev även några fina teckningar som ska upp på väggen sen när de torkat. Fick höra tråkiga nyheter igår när jag lämnade Emma på dagis. Emmas favorit Maria ska sluta. Blev lite tårögd när hon sa det för hon är helt underbar mot barnen och är en positiv människa. Känns jätte trist men men. Inte mycket att göra åt. Här kommer en bild på Emmas fina bilder!

Av Nina Wikstedt - 18 februari 2013 10:32

I helgen så har vi gått igenom lite saker här hemma som vi inte behöver och som vi då lika gärna kan sälja och få en slant för. 

Vi har bestämt oss för att sälja skötbordet och spjälsängen som vi hade till Emma. Får vi en bebis någon gång i framtiden så har vi sagt att det blir smidigare då att ha ett vägg skötbord i badrummet. Annars kommer man bli tvungen till att byta bebisens blöja i Emmas rum mitt i nätterna osv och kommer ju då såklart att störa Emma så det blir smidigt att sälja skötbordet då istället.

 

Håkan hittade även en massa xbox spel som han inte spelar längre så vi får se vad man kan få för dem.

 

Skönt att rensa så man får lite mer plats! 

Av Nina Wikstedt - 15 februari 2013 09:49

Egentligen har jag inget vettigt att skriva om men kände mig skrivsugen, är ett tag sedan IGEN som jag uppdaterade bloggen. Man märker att det är början på året, nu är alla röda helger förbi och vardagslunket har kommit igång. De här månaderna händer det inte så mycket vilket känns väldigt segt. Försöker komma på något som kan roa en lite men kan inte komma på något. 

Typ en fritidsaktivitet. Men vad? Vill träna men har ingen att träna med vilket jag behöver för annars händer det ingenting. 

Sen behöver jag något att se fram emot, sommaren visst. Men något mer som en resa kanske eller något annat.

Positiva Nina är i farten idag!

 

 

Av Nina Wikstedt - 5 februari 2013 09:05

Har hört att om barn suger för länge på nappen så kan  tänderna bli riktigt fula. Så jag spana häromdagen på lite bilder på nätet och läste lite om det och sedan kikade jag i Emmas mun och så upptäckte jag att man kan ana en liten liten "rundning" eller vad man ska kalla det uppe på framtänderna. Då bestämde vi att det är dags att dra ner på snuttandet.

Det vi kör på nu är att hon får nappen när hon ska vila på dagen och sen får hon nappen vid Bolibompa på kvällen och ha den över natten. Det funkar rätt så bra, hon frågar efter den ofta och är väldigt gnällig men så fort hon blir distraherad så glömmer hon bort nappen med en gång och så är det bra med den saken. Men en napp glömmer hon inte i första taget så det är mycket förklaringar och mkt som man får försöka komma på att distrahera med.

 

Vi kör med två förklaringar till henne om varför hon inte får ha nappen. Den ena är att tänderna bli fula, och det svaret nöjer hon sig med för fula tänder vill hon inte ha   

 

Det andra är att bebisarna lånar hennes napp över dagen, på kvällen sover bebisen och då behöver inte dom nappen så då får Emma tillbaka den. Det funkar det med, ibland.

 

 

Sen tänkte jag berätta att jag har handlat ballerina skor. Varje år när tiden är kommen för ballerina skor så får man de hör jävla skoskaven! de vill heller aldrig ge sig och hitta ett par ballerina som inte ger skoskav är omöjligt!

 

Men nu tror jag att jag kommer slippa det i år!

Har nämligen hittat ett par crocs ballerina skor. Ni som har crocs skor vet ju att de är dundersköna! Så här härligt luftiga och mjuka och sitter inte åt någonstans.

 

 

 


Tycker de ser ganska snygga ut för att vara crocs och jag tror inte att man kommer tänka på märket där på sidan.

 

 

 

På tal om att distrahera som jag skrev här lite längre upp så är ju målning ett perfekt sätt att tänka på annat!

 

Häromdagen målade vi IGEN.

 

     

 

Det stänker rejält när det målas och det ser riktigt kul ut!

De här är föresten de här skumpinnarna som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Skit smidiga!

 

 

 

 

Av Nina Wikstedt - 1 februari 2013 09:14

Igår kväll hade vi en lite målarstund här hemma, det är det som gäller nu som jag skrev i ett tidigare inlägg.

 

 

 

Tvättar händerna medans teckningarna är på tork.

 

Efteråt ville pappa ha ett leende och är det ett leende han vill ha så är det ett leende han ska få!

 

SMILE!

 

 

 

 

Presentation


Mitt namn är Nina och bloggar om min vardag med småbarn.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards