Alla inlägg under december 2013

Av Nina Wikstedt - 15 december 2013 17:02

Är seg idag, blev inte så sent igår på festen. Men det var super trevligt med massa god mat och trevligt sällskap. Barnen lekte bra stundvis men i det stora hela så skötte de sig utan större bråk och tårar ;) Sedan ville Emma hem, hon ville bara hem och dricka sin välling i soffan och sova. Så det var bara att röra sig hemåt. Sen blev det lite sovmorgon på det, inte alls helt fel! Vi har inte gjort ett skit idag, bara kollat på massa filmer och ätit massa gottis :) Nu är Emma hos sin pappa så strax ska Mange och jag kolla på Jobs... Filmen om han som grundade iPhone och allt det där!

Av Nina Wikstedt - 14 december 2013 11:57

Vissa dagar så skulle man vilja vara helt isolerad från människor. De här senaste dagarna har varit sådana för mig. Känt/ känner mig så otroligt lätt retlig och blir irriterad på ingenting. Tålamod på noll! :( men lite trevligt har man iaf haft det på fm, tog vagnen bort till hoppis och skuttis. Var termin avslutning så den sista kvarten bjöds det på Julfika :) nu är vi hemma och ska bara vara en liten stund innan vi ska iväg på kalas hos Manges bror som fyller 40 nu snart :)

Av Nina Wikstedt - 14 december 2013 08:29

Igår åkte vi till ö&b och köpte gran, såg i reklambladet att det fanns granar för 99 kr. Bara att slå till! Faktiskt jättefin för det priset! :) Sen blev det julgranskulor i alla möjliga färger som Emma valde förstås :) totalt så landade det på 204 kr. Helt ok för en julgran med pynt. Så igår hade vi riktigt fredagsmys här hemma med att klä granen. Var så mysigt så! Men pillrigt att fästa fast alla snören i kulorna... svor några ggr när man höll på!

Nu strax blir det julkalendern och sedan lite tvättstuga innan det är dags att röra sig mot hoppis och skuttis.

Av Nina Wikstedt - 12 december 2013 08:54

Börjar alltid dagen med att läsa kurren till Bolibompa med Emma. Då såg jag den här stora bilden :) 5e gången som Emma är med i tidningen sen hon kom till världen. Måste tillägga också att Emma även varit med i Moonkids katalogen ;) Mammas lilla linslus! :)

Av Nina Wikstedt - 10 december 2013 12:13

Har min Emma vecka nu och de senaste kvällarna har Emma blivit rädd för mörkret. Vill gärna ha lampor tända överallt osv för att hon är lite rädd säger hon. Har för mig att jag har läst ngn artikel om barnens utveckling att det är vanligt att de blir mörkrädda i 3 års åldern. Ska kolla närmare på det för jag tycker att det känns sådär att börja ha en fönsterlampa tänd, kanske en nattlampa... Sån här liten som man har i kontakten som lyser lite... Får se vad man hittar. Tänker att man kanske skapar en dålig vana om man har lampan tänd. Vad vet jag. Igår somnade Emma fast det var mörkt. Jag bad henne att blunda och tänka på ett ponny land med en äng med en stor regnbåge på. Istället för att räkna får så räknade vi alla ponnysar i färg som hoppade över den där regnbågen. 2 min senare sov barnet! :) idag så böev det prommis till dagis med pulkan! Det var mysigt att gå i halvmörkret med snön som knakade när man gick.

Ska vika ihop lite tvätt strax innan jag ska hämta Emma på dagis. Sen blir det en promenad bort till Linnea och Alice för lite lekstund :)

Av Nina Wikstedt - 4 december 2013 15:33

Var ner på stan idag och handlade det sista julklapparna. Känns som att jag sagt så förut men nu är jag definitivt klar! :) hittade Askungen filmen på åhlens så det får bli en julklapp till lillsessan. Sen när jag kom hem så tände jag upp en massa ljus. Lägger upp en halvdan bild på våra fönsterhjärtan med värmeljus i som vi handlade på Rusta i söndags.

Ser såklart mysigare ut om de andra lamporna är släckta och när det är mörkare ute :) Annars så håller jag på med middag. Känns som en evighet sen som man höll på med mat. Har inte haft varken energi eller varit hungrig sen i fredags. Men idag så gör jag fiskgratäng i ugn med massa broccoli till. Ser toknyttigt ut ju haha... Exprimenterade lite och hade i en del olika kryddor och buljong mm... Vi får se helt enkelt hur resultatet blir! Men såg gott ut när jag slängde in det i ugnen :)

Av Nina Wikstedt - 4 december 2013 09:54

Fortfarande sjuk! Är så trött på skiten nu, känns som att det är en envis jävla förkylning. Feber som kommer och går hela tiden. Vid minsta ansträngning så blir jag helt andfådd och yr i skallen. Mycket gnäll men det är så tråkigt att inte orka göra något! Börjar bli så less på att vara hemma så det finns inte. Idag ska jag väl iaf försöka ta tag i disken och försöka klura ut hur man får upp fönstrena i köket, alltså i mitten. När solen ligger på så ser man knappt ut för att det är så dammigt där emellan. Nu ska jag gå och duscha sen får vi se vad man tar sig för. Hoppas det hjälper, får väl liggsår snart för att man ligger så mkt!

Av Nina Wikstedt - 1 december 2013 11:15

Hur mkt snor kan man producera egentligen?! Hela helgen har varit skittrist rent ut sagt! Började känna mig dålig i torsdags och sen kom febern också. Inte så himla kul att ha hand om en pigg 3 åring då man själv är sjuk. Emma vaknade vid 6 igår morse, hon hade tålamod med sin sjuka mamma under några timmar och släpade med hennes täcke ut till soffan så att jag skulle slippa frysa och ville laga pyttipanna åt mig för då skulle jag bli frisk tyckte hon. Rara lilla hjärtegull! Mot kvällen kom Emmas faster så fick Emma sova över där. Emma tyckte det var kul att komma iväg från sjukstugan här hemma, trist på ett sätt att Emma nu åkte en dag tidigare men skönt för oss båda, inte så kul för henne att bara sitta hemma med en mamma som inte vill göra ngt. Låg i sängen i fredagskväll när Mange höll på med maten, Emma skulle så klart hjälpa till. Låg och småskrattade för mig själv när jag lyssnade på dem två. Här är konversationen. Emma: vad gör du för nåt Mange? Mange: skalar potatis. Emma: varför gör du det? Mange: För vi ska göra gratäng. Emma: Oj, vad gör man med med potatisen? Mange- äta den. Ja, så där håller frågorna på. Det tar aldrig slut och hon vill veta ALLT. Varför, hur, när och i vilken ordning. Fortfarande så tycker jag att den här frågeperioden är rolig! Blir jobbigare sen när frågorna blir lite mera avancerade ;) Idag blir det en lugn dag, är feberfri idag men nyser stup i ett och snorar som bara den! Snart ner till tvättstugan sen kommer Madde hit en sväng. Ska ta en promenad, skadar inte med frisk luft nu när man varit inomhus i princip hela helgen.

Presentation


Mitt namn är Nina och bloggar om min vardag med småbarn.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards