Alla inlägg under september 2014

Hm!

Av Nina Wikstedt - 24 september 2014 19:22

Skrev ett blogginlägg häromdagen som inte ville dyka upp här när jag sparade. Så irriterande när man tagit sig tid att lägga upp bilder osv med. 

Får skriva på nytt då. Uppdateringar om bebisen är att magen är 30 cm. Den ligger och slickar längst ner på kurvan som bm säger. Inget som är något att oroa sig för för den har legat på strecket längst ner ända sedan man började mäta magen. 

Det känns att det är slutet av graviditeten nu. Sover och sover och sover. Får ingenting gjort här hemma. Foglossning har jag med fick jag reda på förra veckan. Igår skulle Mange och jag städa. Tänkte att han får dra runt på dammsugaren och jag moppar för det är inte ansträngande. Jovars, kunde inte gå efter det och fick lägga mig i ca 2 timmar efter det med en vetekudde under svanken. Men det är ju BAAAAAARA 15 dagar kvar. Vilket för mig känns som en evighet just nu. Vill att tiden ska gå samtidigt som jag vill att tiden ska stå still. Tänk att jag snart är 2 barns mamma! Hur kommer mitt och Manges liv se ut efter att barnet har kommit?
Tänk att min lilla Emma ska bli storasyster, wow... Det känns så stort! Vet att när jag var liten så var en utav mina högsta önskningar att få ett syskon. Känns så kul att kunna ge Emma det. Så stort när jag själv är ensambarn. 


Btw så har jag lite längtan efter julen här. Har klickat hem julgardiner till köket, köksduk mm som ska matcha där i höst. Är även i pysseltankar och vet hur jag ska pynta och dona med adventsljusen :) 

Sen har jag ett tips till er föräldrar som har barn som tycker om att bygga ihop saker och som är 3 år och uppåt.

Upptäckte på Komolek igår att de säljer något som heter Plus Plus. 

Emma hade stenkoll på det där då de bygger sådant på dagis. Är som små pusselbitar som man bygger ihop typ. 



 



  Ganska dyrt i leksaksaffären men sökte på nätet där det fanns mycket billigare!

Perfekt julklapp tycker jag. 


Nu ska jag se ifall Grace of Monaco filmen har laddat klart så jag kan starta den och hålla mig road några timmar.






Av Nina Wikstedt - 17 september 2014 14:02

3 månader kvar till jul, fort går det minsann!

Har spanat runt på klappar på nätet och vi får se vad det blir i slutändan.

Men det här är det jag funderar på iaf till Emma. 


         


Städvagnen är ju ett måste nästan, hennes drömyrke är att bli städerska när hon blir stor. Hon hjälper gärna till med hushålls sysslor här hemma och på dagis berättar fröknarna att hon mer än gärna tar fram sopborsten och sopar rent på gården. Sedan är Emma Frost tokig, får se om det håller i sig fram till jul. Hon sjunger låtarna hela tiden och önskar att Frost kunde vara på riktigt. 


För tillfället är Emma med Madde nu i stadsparken. Fick lite avlastning idag då jag vaknade upp med feber och har sovit som en kratta inatt. Trodde bebisen försökte sparka sig ut och hade lite ont... Värkar/sammandragningar i vanlig ordning. Planeringsdag på dagis med just idag av alla dagar när man inte alls känner sig pigg.

Men men, snart kommer Mange hem från jobbet så då känns det lite lättare!


Imorrn är det barnmorske besök, mäta magen och lyssna på hjärtat. Ska även ta upp hur det nu blir med det här planerade snittet som är satt till 9 okt, är öppen 1,5 cm eller var det i söndags iaf. Ska snittet blir tidigare eller ska man avvakta? Mkt tankar som far runt i skallen. 


Av Nina Wikstedt - 15 september 2014 17:15

Har tagit det lugnt hela dagen idag. En bm ringde upp mig om jag skulle in på en undersökning eller inte, hon tyckte inte det och tydligen så fick jag bricanyl utskrivet på recept vilket ingen informerade mig om så jag tog mig till apoteket och inte fan hade jag ngn bricanyl på recept. Något irriterande. 

Ska på besök i veckan för att lyssna på hjärtat och mäta magen. Fick iaf känslan av att bm som jag pratade med blev irriterad för att man ringde...Men är orolig att det ska bli försent för snitt om man avvaktar för länge och ja,jag kan inte låta bli att oroa mig fast jag vet att jag ska göra motsatsen för att inte stressa på någonting. 

Av Nina Wikstedt - 14 september 2014 07:10

Lördag kvällen spenderades hemma i sängen med ryggont, ont i magen med en smärta som strålade neråt emellanåt. Blev orolig att förlossning kanske var på gång så jag började packa bb väskan lite. Är säkert bara det normala att kroppen gör sig Redo + att jag inte hade vilat igår heller så det var säkert en kombination av det. Men övervägde starkt att ringa förlossning för att rådfråga hur jag skulle göra eftersom jag har ett planerat snitt. Blir vila idag och se om det blir bättre iaf annars så får jag ringa förlossningen för att komma in på en undersökning. Borde nog ladda kameran osv för säkerhets skull om det kanske skulle råka bli bråttom! Men som sagt, det är nog säkert inget! Bara jag som nojjar mig ;)

Av Nina Wikstedt - 11 september 2014 19:09

Nu har jag precis satt mig! Har varit full rulle hela dagen. Varit på AMS, försäkringskassan (har Fortf inte fått besked om hur mkt jag ska få i föräldrapenning) förhoppningsvis får jag ett brev från dem nästa vecka sa de. Kan ju vara bra då det kommer vara 3 veckor innan bebbe kommer. Mange och jag ska sätta oss ner här någon dag och skriva en lista på allt som ska ordnas sen när bebis kommer. Det ska ju fixas med försäkring, ringas till f-kassan osv. Känns som mkt men det kanske är för att det är en sån psykisk omställning direkt efter förlossning så minsta lilla "måste" känns som 10 måsten kanske. Sedan har jag tvättat, städat, gått på stan med Madde och hade Emma en stund på en för Håkan skulle jobba över. Så vi pärlade ett halsband och fixade lite käk. Efter allt fixande så ska jag nu sätta mig med min nya bok som jag köpte idag.

Av Nina Wikstedt - 5 september 2014 15:04

Den här veckan har gått med en himla fart! Jobb coach, busfabriken, frissa ja och sen vardagslivet! Magen växer den med, bebisen sparkar en del vid revbenen fortfarande men inte så att det gör superont! Känner av små huggningar ner mot ljumskarna så man märker att det är nära! Längtar så till 9 okt då vi får träffa bebis! Nu ska vi slappa en stund i soffan innan Emmas pappa kommer och hämtar henne!

Emma på salong tip top idag. 190 kr för en barnklippning!

Här bakas det chokladbollar med strössel på :)

Busfabriken med bästisen Ronja!

Av Nina Wikstedt - 1 september 2014 13:50

Helgen som var har varit riktigt höstig. I fredags så kom Ewe hit och vi tillsamans med Emma som gjorde det mesta jobbet själv åt en ost och skink paj och kräftor med toast till. Emma styrde runt i köket riktigt bra och pajen blev jätte god!

I lördags så tog vi en cykelutflykt till skogen för att leta efter svamp men hittade ingenting. Men filt och fika hade vi med oss och Ewe hittade massa harsyra som Emma tuggade i sig. 

Mange har vi knappt sett till på hela helgen. I fredags var han ute med sitt jobb, lördags så var han på folkrace och igår så jobbade han. 

Sen igår så åkte Ewe också hem. Var lite tråkigt, vi har alltid så kul när hon är här och Emma var jätte ledsen och på kvällen för att hon skulle kunna somna så ville hon att vi skulle ringa "Bäver" som Emma kallar henne. Ett kort samtal sen skulle jag sjunga trollmors vaggsång några ggr sen snarkades det högt hela natten lång!


Ovido - Quiz & Flashcards