Alla inlägg under augusti 2011

Av Nina Wikstedt - 26 augusti 2011 15:32

Nyss kommit hem från stan efter att ha träffat Anna, Emma fick ta sin lunch på körskolan och hon charmade Ayla som jobbar i receptionen och även några körskole elever  


Handlade även lite på h&m, och blev så irriterad på mig själv i efterhand då jag upptäckte att jag hade glömt bort att använda min rabatt på 20% där...

Sedan blev det även strumpor på team sportia, de håller på med en flyttrea så där fyndade jag rejält då det var halva rea priset!


Träffat Madde under em, hon är iväg och handlar en kebab tallrik nu så kommer hon snart över igen och därefter håller hon oss sällis till Maxi när vi ska storhandla.

Så ser dagen ut. Tycker för övrigt att den här dagen känns jätte kontig. Inte negativt eller så utan bara konstig... 

Av Nina Wikstedt - 26 augusti 2011 09:12

Äntligen så är det löning, gick tidigare i veckan nere på stan och hittade en jättefin jacka från JC. Frågan är bara om jag ska ha en röd eller en svart...

Man har ju alltid svart på sig känns det som och rött funkar ju men är rädd att man kanske ledsnar på färgen...Velig som tusan...Slutar väl med att det inte blir ngn jacka ist haha...


Några månader sen så skulle vi natta Emma men så fort vi la ner henne så slog hon upp ögonen och  var superpigg och glad!

     



 

2 minuter senare så gav hon upp  

Så sött att barn bara kan slocka på 2 röda! 

Av Nina Wikstedt - 25 augusti 2011 18:27

Hade besök av Emmas faster på fm, skulle ha druckit kaffe/te och ta lite bullar till men tiden drog iväg och hann endast med att mata Emma och sedan iväg ner på stan för att handla lite små måsten och sedan tillbaka till öster igen och hälsa på Cia som jag skulle sällskapa med till bvc. Väl där så går jag in på gården och knackar på baksidan. Ser Leo genom fönstret när jag knackar men ingen mamma Cia syns till så jag knackar en bra stund och Leo sitter och skrattar åt mig där inne   Kändes lite kul...  Till slut så kom Cia iaf och därefter drog vi till bvc. 


Emma fick sina ögon kollade av sköterskan och hon skrev ut droppar till henne direkt. Vi tog även en vägning och nu väger Emma 7325 gram. Gått upp nästan exakt 1 kg sen sist vi vägde henne och det var när hon var 5 mån. 


Sen var det info på föräldragruppen och temat var hälsa. Vi pratade mest om vanliga förkylningar, feber, ögon/öroninfektion osv...Idag var det ganska lyckat. Tidigare så har det känts som att ingen säger någonting men idag så flöt snacket på bra.


En liten Emma som ser lite lurig ut  


   

Av Nina Wikstedt - 25 augusti 2011 09:20

Skulle idag på fm träffa Cia och Leo igen men nu blev det inte av då bacillerna är och hälsar på dem nu. Här hemma så är vi snart fit for fight! Snart har vi varit sjuka i 2 veckor men det värsta är över sen i måndags. Nu har man bara lite retohosta  och känner fortfarande ingen smak eller lukt men hellre det än hög feber. 


Har bestämt mig för att iaf gå ut på lördag! Längesen nu känns det som och nu har jag varit snäll mot sambon och låtit han gå ut flera ggr så nu är det min tur! Han ska ut på fredag ist så då tänkte jag se ifall några är sugna på att komma över bara ha lite "fredagsmys". 


Idag ska jag och Emma till bvc, först ska vi träffa sköterskan för lite vägning och koll på ögonen som idag ser mkt bättre ut! 

Därefter är det föräldraträff och temat idag är Hälsa. Tänkte höra med de andra mammorna hur de gör med maten. Själv så får Emma gröt till frukost, de senaste dagarna har jag även börjat med mellis då det är yoghurt och ngn frukt till. Sedan kör jag välling till lunch, sedan burkmat och grönsaker till och därefter är det välling resten av kvällen. Tycker det funkar smidigt men en del kör mat hela dagen utom frukost och till natten. 

Alla kan ju inte göra lika men jag undrar egentligen när det är dags att börja köra med riktigt mat hela vägen. 


Liten Emma som är uppe och leker tidigt på morgonen  

 

Nu vaknade prinsessan från sin powernap och nu ska vi försöka klura ut över vad man ska hitta på under fm...


Av Nina Wikstedt - 24 augusti 2011 18:20

Pratade med bvc förut om Emmas ena öga. Hon har nu under 9 dagars tid haft gegg i ögonen och det blev bättre under helgen men nu imorse verkar det ha blivit 10 ggr värre! Kraken är svullen och röd, ser ut som att det är en vagel men har själv aldrig haft det så är lite osäker på om det verkligen är det...Men vi fick tid imorgon hos sköterskan så får vi se vad det är. Blir även en vägning, ska bli spännande att se vad hon väger, var längesen nu  


Cia och Leo var på besök under fm (Cia är från föräldragruppen som jag lärde känna i vintras). Leo har blivit superduktig med att sätta sig upp från liggande och kryper iväg och går duktigt med stöd! Det är jättekul att se.


   Här är en bild på Emma och Leo som togs i början av sommaren då vi var på bvc för matinfo. De är så söta tillsammans.  


Här är också en bild på Emma tidigare idag. Se så duktigt hon står och håller i sina lilla vagn med leksakerna i.

    Är så himla tacksam och glad varje dag över att jag fick en sån underbar liten flicka!


Nu ska det vikas tvätt och sen ska jag nog ta ett bad, tror lilldamen får följa med, det blir nog mycket uppskattat!

Snart börjar vi även på babysim, ska bli spännande att se vad hon kommer tycka om det! 

Av Nina Wikstedt - 24 augusti 2011 09:34

Igår kväll hade vi Jocke och Jonas på besök och vi kikade på den här nya Fast and the Furious filmen. Enda anledningen till att jag ville se den var för Vin Diesel var med   han är ju så jävla snygg! Ngt pluffsig har han blivit på senare år men jag gillar den här bad boy looken han kör med men att han ändå ser så där nallebjörns snäll ut med sina stora muskler! 


 


Enda nackdelen var att Emma hade somnat lite väl tidigt för natten, redan innan 20:00 vilket betyder att hon då skulle vakna innan kl 6:00 på morgonen och det ogillas väldigt mkt här hemma! Så jag väckte henne vid 20:30 och i vanliga fall så brukar det inte bli några problem men igår var hon riktigt trött och skrek och skrek och ingenting var bra...Hon var supertrött men ville inte somna och prövade med flaskan men inte ens det var ok så hon skrek ett tag till men sen så prövade jag med flaskan igen och hon slurkade i sig 250 ml välling i ett naffs! Sedan slocknade hon och sov faktiskt fram till 7:30. Hörde från duschen hur hon låg och jollrade för fullt i hennes rum. Finns inget vackrare ljud att höra än ett glatt bebis joller!

Nu är det dags för lite frulle här hemma. Sedan kommer Cia och Leo hit och hälsar på.  

Av Nina Wikstedt - 23 augusti 2011 14:33

Har bakat kanelbullar nu på eftermiddagen och de blev just klara så då drog jag igång kaffet och satt sedan och mumsade på varma kanelbullar och kaffe till. Så mysigt och gott! 


Fick hem Emmas kläder idag som jag beställt efter från www.dunderbutiken.se 

   Det är bodyn till vänster som kom hem idag på posten och sen ett par matchande rosa byxor till :)


Nästa vecka ska jag och Cecilia eventuellt till Marieberg och då tänkte jag unna mig en tröja från Gina Tricot som jag suktat efter ett tag nu...


   199 kr. Bra pris för en snygg tröja!


Nu ska jag försöka komma på vad jag ska göra för middag, ngt med kyckling. Själv så är jag sugen på kyckling paj men Håkan tycker inte om paj så jag vette fan vad jag ska hitta på... Inget ris har man hemma heller och orkar inte gå och handla det...Suck!

Av Nina Wikstedt - 23 augusti 2011 09:46

Blir bättre och bättre från förkylningen. Känner fortfarande ingen smak och det är inte sådär superkul direkt men jag tar hellre det än hög feber och rinnande ögon, däremot så har man rethosta och det kommer ju helst natte tid!  


Idag blir det iaf bullbak, men det blir nog efter att jag har gått en promenad på spåret. Känner bara till en väg så den får det bli :)


Kan föresten tycka att det är svårt att komma igång på mornarna. Som nu är klockan snart 10 och jag är inte klar för dagen, jag har iofs inte bråttom någonstans men det är lite halvsegt att inte ha tider att passa för då blir man lätt seg och det blir svårt att komma igång. Skulle vilja veta vad andra gör och höra om deras vardagsrutiner med barnen/vad de gör när de är hemma...

Nu är ju Emma så liten men kan tänka mig att det blir kanske lite lättare att komma igång tidigt när hon ska till förskolan på morgonen osv...

 Här är en mysbild på min älskade lilla Emma!



Ovido - Quiz & Flashcards