Alla inlägg under december 2011

Av Nina Wikstedt - 12 december 2011 10:28

Ja jag vet, man ska inte tycka att vardagarna är roligare än helgen men jag tycker det! 

Helgen som var kom och gick och vi hade inga större planer och kan tycka att det är svårt att komma igång med dagen om man inte vet att man ska iväg och göra...


Vi ska snart byta rum med Emma här hemma så hon får lite mer yta att leka på. Hon har säkert inte behovet på riktigt av ytan på ett bra tag till med vårat sovrum är så stort och det är så mkt yta vi inte utnyttjar och då kan man lika gärna byta rum  


Spana efter lite inredning innan bara. Är helt såld på Jabadabado, de har jätte mkt fint!




                 Man får spana runt lite och se vad som kommer passa  


Idag så är det julavslutning på öf på Norr och sen ikväll ska jag försöka att hinna se Smurfarna som gick på bio för ett tag sedan  


  



Av Nina Wikstedt - 11 december 2011 20:38

 Dagen började med att tvätta fönster och rent blev det! Drog även av fönsterbrädorna och det har inte gjorts sen vi flyttade hit och kan ju säga att trasan fick ju kastas efter att jag var klar med allt!

Under tiden jag tvättade fönster så byggde Håkan ett tält i Emmas rum och där väcktes iden att åka till Busfabriken. Vi hörde av oss till Poyan och Malin och frågade om de ville med och vem bangar Busfabriken liksom?!  




 


Kul med bollhav! Emma kastade sig runt så gott hon kunde bland alla bollar!


    Poyan och Svea klättrar  



Tomten var även och delade ut julklappar till alla barnen och utav honom fick barnen en mjukis elefant. Den var iaf kul att pilla på under bilfärden hem  






Nu ska vi strax kika på Pan Am, så himla bra serie!  



Av Nina Wikstedt - 10 december 2011 17:14

Nu har det återigen gått ett par dagar då man inte har bloggat. Nu beror det inte på grund av lathet eller tidsbrist (lite tidsbrist kanske) men internet har inte alls fungerat. Har dragit ut sladdar, startat om och tryckt på massa olika knappar utan att ngt har hänt till det bättre. Men nu tror jag att det funkar  


I torsdags så var det julbakning hemma hos Poyan. Cia och jag skulle egentligen ha julbakat hemma hos henne men då vi inte visste om ugne var 100% pålitlig så valde vi att vara hemma hos Poyan. Vi gjorde varsin sats lussebullar och 1 plåt med pepparkakor. Vi hade ingen lust med mer då vi tyckte att det var för mkt pillegöra! Vi bakade i ca 5 h och åt tacos däremellan och vid 14-tiden bestämde jag mig för att ta en promenad hem.


  Emma ska äta frukost!

Leo, Emma och Svea  


Sen igår var vi på julavslutning ute i Östra Vingåker. Kommer sakna det stället lite och det är så synd att det inte går fler bussar ut dit!



Föresten, var tog den här 2 dm snön vägen?! Ville ju ut och dra pulka i helgen men så verkar det inte bli! Känns som en halvtråkig helg så imorgon ksa jag passa på att tvätta alla fönster här hemma. Kul=Not!


Ni som brukar gå till öf i veckorna, hur ska ni fördriva tiden nu när det är stängt?

Ha en trevlig kväll! 















Av Nina Wikstedt - 7 december 2011 19:40

Idag var vi på avslutning på bvc, Cia och jag gick dit tidigare så de kunde leka av sig lite innan. Deras rutchkana är riktigt poppis!


 


Såklart ska man vara på samma sak samtidigt!  





Mammas lilla troll!



Här är bebisarna som är i våran grupp   Tänk att alla dessa bebbar gömde sig i magen för 1 år sen!      

Av Nina Wikstedt - 7 december 2011 06:51

Var ute i Östra Vingåker i måndags och nu har de terminsavslutning denna vecka så då var det lite mer jultema då alla barnen skulle klä ut sig till tomtar, lucia och allt vad det nu var  



Söta små flickor!



Sen dök en liten tomte upp!  



Här var vi inne i kyrkan och sjöng lite julsånger.


Idag så är det full rulle, om några timmar ska jag ut och gå en sväng och tror min rygg behöver det med! har så sjukt ont i svanken! Kan nog vara vettigt att röra på sig då och inte bara sitta sitl och "stela" på sig.

Därefter kommer Cia över på lunch och direkt efter det så ska vi till bvc för avslutning.

Känns konstigt att "avsluta" kontakten nu. Har det redan gått 1 år snart sen man fick sin lilla bebis?!

Har aldrig tidigare upplevt att tiden gått så fort som den har gjort sen Emma kom!

Måste skaffa fler barn iaf för så här lycklig som jag har varit sen jag blev mamma har jag nog aldrig varit! Det är lite som om alla pusselbitarna har fallit på plats! 

Nu är det dags att göra sig iordning!

 

Av Nina Wikstedt - 5 december 2011 06:49

Igår kväll var det lite kämpigt att håla modet uppe. Emma var på "gnälligt" humör och ingenting var ok, var bara trött och så fort hon var på väg att somna i famnen så började hon åla runt och ingenting var bra. Prövade även 5-min metoden lite halvhjärtat men det gick inte. Nytt försök ikväll igen. 


Men det har blivit så känsligt även när jag drar igång duschen, det här ljudet när vattnet dras igång gör henne ledsen, dammsugaren som har varit så rolig att följa efter och slå på tidigare har också nu blivit läskig. Jag tror att det är en period men det känns som att det alltid är någon "period" man pratar om när det är något med barnen. Samma sak som jag pratat med någon annan förälder om det här med känslig ålder.

Oavsett när i en barns ålder där det händer något så är det alltid när barnet är i en känslig ålder, märkligt! 

Trots osv kan jag förstå och även förpubertet och hela den baletten... Men ja...Förstår ni var jag vill komma någonstans? 


Nåja, idag ska vi iväg till östra vingåker och ha luciafirande. Emma ska få på sig sin söta peppisklänning! 

Innan dess så ska jag äta frukost och idag består frukosten av vörtbröd med julskinka på och lite choklad till, ska bli så gott!  


Peta liv Emma snart också så vi får till en bra dygnsrytm igen!   


Av Nina Wikstedt - 3 december 2011 22:35

Idag så flyttade Cia, Henke och Leo ut till Marmorbyn. Jätte kul för dem att äntligen komma ut till huset och det var så fint! Men trist då vi har umgåtts jätte mkt och man har kommit över för spontan fika och ungarna har fått leka av sig med varandra. Självklart kommer vi ju att fortsätta att ses men det här spontana försvinner lite...

Huset iaf är supermysigt! En stor och rymlig tvättstuga, mysigt kök, fina golv och hela planlösningen är så bra!

Ett sådant hus skulle jag själv vilja bo i!

Håkan hjälpte Henke med kartonger och de tunga sakerna medans jag och Emma hjälpte Cia med att packa upp. Emma lekte runt med Leos saker och blev till slut så utmattad av allt så hon somnade i Cias famn framför brasan  



Igår kväll så var jag, Håkan och Emma över på middag hos Poyan och Malin. Det bjöds på lasagne och pannacotta till efterrätt. Supergott och jag överdriver inte när jag säger att jag tog mat 4 ggr!!!

Sedan bjöd de på ett jätte gott vin, Varmt och kallt hette den, och smakade äppelpaj och var lite halvtjock i konsistensen...Ska ner till bolaget under veckan och köpa hem en tetra så man har och kan kvällsmysa lite! Den ska vara god att dricka varm med och det passar ju bra nu till vintern!


Hade supertrevligt!



    Priset för en sådan här är 39 kr. Ha en trevlig kväll!











Av Nina Wikstedt - 2 december 2011 15:01



En pipparkaka kanske? 

Lite udda minst sagt...

Men roliga!


Ovido - Quiz & Flashcards