Alla inlägg under september 2011

Av Nina Wikstedt - 8 september 2011 15:14

Vid lunch så tog jag och Cecilia en sväng med barnen till sjukhusparken och lekte lite med barnen. 


 




Sen en bild på Emma som jag tog igår när hon lekte i tältet. Extra kul blev det när Jakan gjorde henne sällskap, tror de kommer bli riktigt bra vänner när Emma blir större och äldre  


     

Av Nina Wikstedt - 8 september 2011 09:42

Solen skiner (än så länge) och luften är så där härligt höstfrisk! Egentligen så borde man väl gå ut och gå men jag känner mig slö idag. Hade ju mitt nyttiga igår när jag och Madde var och dansade streetjazz. 

Fan vad vi tränade! Vet inte hur många armhävningar vi gjorde men många var det! 

På hemvägen kommer Madde med en klockren kommentar. Vi åker Hållsta vägen hem och då åker man förbi ett svineri? Ja, ni fattar säkert vad jag menar.


Då säger Madde - Det är här dom inseminerar grisar med mänsklig sperma.

Jag- Va, vad sa du? 

Madde- Ja, det är här dom inseminerar grisar med mänsklig sperma.

Jag- Ok...

Det är tyst ett tag och min tanke är mest -Varför?! :P

Sedan säger Madde ngt i stil med - Näe, vänta nu...Det blev lite fel...

Jag- LITE? :D


Härligt med människor som är roliga utan att tänka på att vara det  


Idag så hade jag tänkt baka ngt, sen gå till sjukhusparken och gunga Emma lite   

 

Av Nina Wikstedt - 7 september 2011 10:03

Vad härligt det är att bara ta det lugnt om mornarna! Idag är det en sådan dag, extra perfekt är att det är riktigt grått och trist ute så man behöver inte ens dra upp persiennerna  

Skreb jag föresten att jag fått hem min kamera nu? 

Vi var på Media Markt igår och hämtade hem den, fick ut en ny på garantin. De visste inte riktigt vad felet var men skitsamma, nu har jag en bra och fungerande kamera!

Håller på och ska framkalla bilder och upptäckte då i Emmas babybok att det ska vara bild på hennes rum där i också så då har jag fotat det så jag bjuder på en bild    


 

 Är nöjd över rummet nu som Emma har, man kommer ju alltid på små fix men för tillfället får det vara så som det är nu   

Av Nina Wikstedt - 7 september 2011 08:46

Idag var det kämpigt att komma upp känner jag, Emma jollrade  glatt inne i hennes rum så jag hämtade henne till stora sängen och vi myste och jag hoppades att hon skulle somna om men icke! Så jag hasade mig upp  och fixade frulle.

Igår fick jag mail från babysimmet. 26 september så drar det igång! Så kul! 

Lite tjatig har man känt sig då de varit så himla svåra att först få kontakt med och när man väl fått det så har det varit lite segt att få info om start datum osv.

Otäck dröm hade jag inatt också, drömde att en gammal vän som jag inte umgås med idag att han dog hemma hos mig. Han kom hem till mig och visste tydligen att han skulle dö, 24 timmar senare så var han död och innan han dog så pratade jag och den personen om allt, livet, funderingar osv...

Måste gå in på hans fb och kolla så det inte hänt ngt. 

Har det hänt er ibland att ni drömt saker och så händer ngt liknande kort därefter?

För mig har det hänt, dock inte så allvarliga saker som att ngn dött!

Nu ska jag skicka bilder på framkallning, ska även framkalla bilder som man kan sätta in i Emmas babybok.


Av Nina Wikstedt - 6 september 2011 14:35

Dagen har rusat iväg idag igen!

Gick till Cia och Leo strax efter 9 imorse och vi tog en kort promenad innan babysången. Kom dit och hann ta en kopp kaffe, direkt när vi satte oss så blev Emma jätte upprörd, typ rädd lät hon...Förmodligen för allt prat och "stoj" men det gick snabbt över och tänkte att det får bära eller brista sen på sången. Men när vi väl började sjunga så tyckte Emma att det var jätte kul! Hon skrattade och "skuttade" och hade allmänt roligt! Så himla kul att se.

Man ser att hon uppskattar sången mer nu än vad hon gjorde i våras. 

Emma passade på att ta en powernap innan sången idag!  

 

Därefter gick vi till Cia igen för att ge mellis till barnen, bytte blöjor sedan drog vi ner på stan och lunchade. Leo och Emma satt och småpysslade snällt medans vi åt  


På Riva och lunchar.


Idag ska jag och Håkan åka till Norrköping och hämta hem kameran. Kanske stannar till på ngn sån där butik där man hittar massa "bra-att-ha-saker.

Vi behöver bland annat upphängningsgrejjer till spegeln i hallen (ngn som vet vad det heter?) sedan ska jag se om man hittar bra förvaringslådor att ha i klädkammaren. Vill få ordning där nu snart känner jag!  


Emma skrutta passade föresten på att krypa idag när jag inte var i hennes rum! Såklart! Så typiskt att man gick iväg men det känns som att det är då dom passar på    

Av Nina Wikstedt - 6 september 2011 08:34

Nu är hösten igång och även alla små aktiviteter. Babysången tyckte inte Emma var så där superkul i våras, iaf inte när det kom till att ligga på rygg. Det tycker inte om här hemma heller men jag får helt enkelt hoppa över den biten om de ska lägga sig ner på rygg på sången   Kul ska det bli iaf, Emma älskar när man sjunger eller lyssnar på musik. Hon blir som i trans, OFTAST kanske man ska tillägga.


Igår så sänkte vi ner spjälsängen eftersom Emma började bli lite väl klättrig i sängen. Hittade henne i sängen igår och hon hade tagit tag i kanten och var på väg att dra sig upp, då var det dags att sänka tyckte vi innan en olycka händer!


Klockan går, måste hinna göra mig iordning osv innan vi ska iväg till Cia och Leo och därefter ska vi till babysången.  

Av Nina Wikstedt - 5 september 2011 10:19

Sov som en kratta inatt, blä!

Har tvättstuga idag fr 7-15, trodde det skulle dra ut på tiden men är faktiskt snart färdig! :) Härligt att det går undan! Blev 4 maskiner, fattar inte hur man lyckas samla på sig så pass mkt på 1 vecka. Vill ha tvättmaskin, ska börja önska mig presentkort när man fyller/jul osv så man kan skaffa en ganska snart!


Emma skrutt sitter och käkar päron och smörgåsrån, hon ser så koncentrerad ut på sin mat   Imorgon ska jag och Håkan åka till Norrköping och hämta hem kameran som varit på lagning, äntligen klar! 

Då kan man börja fota sin prinsessa igen!

Kommer på mig själv med att fundera ut vad jag ska skriva, allt för att slippa vika tvätt ;) haha...

 

Av Nina Wikstedt - 5 september 2011 08:00

Ibland har jag dåligt samvete för att man inte tog tillvara på den första tiden med Emma, hon är fortfarande liten och jag njuter för fullt nu, lite som att jag tar igen från den första tiden med henne som man tycker att man "missade"

Men ibörjan kändes det som att man aldrig hade en lugn stund. Hälsa på människor och åka till sjukhuset för prover osv...Nu i efterhand kan jag känna lite som hur fan hann jag med allt?! Hur orkade jag?! Kan tycka som sagt att det känns lite ledsamt att man kämpade på utan att säga ifrån att man faktiskt inte orkade. 

Vet att andra mammor som man pratat med sagt ungfr samma sak, man vill fortsätta leva sitt gamla liv som vanligt fast med det ett nytt liv, men det funkar ju inte riktigt så, sen var det ännu jobbigare när man kände att omgivningen inte riktigt förstod det utan att allt var som förr fast man hade en bebis. Ingen hade en tanke på att man hade skitont efter förlossningen, trött om dagarna eftersom bebis var vaken på nätterna och behövde närkontakt i stort sett 24/7...Inte mkt blir gjort men konstigt nog så blev det gjort och även lite mer därtill...


För mig tog det nog ca 3 månader innan jag kände att allt kaos blev til lugn istället och att man började njuta istället och tycka att det var roligt att vara mamma. 

Om någon annan mamma läser min blogg så skulle det vara kul att veta hur lång tid det tog för er innan ni kände att ni fått en rutin, vardag och att det började lätta att vara förälder? 


Nu blev det lite smått deppigt inlägg så här på morgonen men det var de tankarna som man har haft under tiden och det är intressant att veta om fler känner samma sak! 


Älskar min lilla Emma! Hon sitter här bredvid mig och pysslar vid sin gåvagn med sina leksaker. Som jag sagt förr så är jag så lycklig över att jag fick en sån underbar dotter. Att just hon kom till oss.  


Presentation


Mitt namn är Nina och bloggar om min vardag med småbarn.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards